از دست دادن اطلاعات به دلایل مختلف از جمله وجود بدافزار، حملات ویروسی، خطای انسانی و موارد دیگر اتفاق میافتد. از دست دادن پروندههای مهم بیشتر از آنچه فکر میکنید رایج است. در واقع، حدود 140،000 هارد دیسک هر هفته در ایالات متحده خراب میشوند. این که میتوانید تمام دادههای خود را در یک لحظه از دست بدهید، یک فکر وحشتناک است، به خصوص اگر مطمئن نیستید که چگونه از کل کامپیوتر خود پشتیبان تهیه کنید.

مرحله 1: خرید یک هارد درایو خارجی
برای پشتیبان گیری از اطلاعات خود میتوانید از چندین هارد اکسترنال استفاده کنید، از جمله فلش مموری USB، هارد دیسکهای رومیزی، هارد دیسکهای قابل حمل و دستگاههای ذخیره سازی متصل به شبکه (NAS). برخی از هارد دیسکهای خارجی دارای نرم افزار پشتیبان گیری هستند که فرآیند را به صورت خودکار انجام میدهد و کار را برای شما آسان میکند. در مورد مزایا و معایب هر یک به طور مختصر توضیح خواهیم داد.
درایوهای فلش USB دارای فضای ذخیره سازی کمتری هستند اما ذخیره آنها آسان و قابل حمل است. به دلیل ظرفیت محدود، آنها برای پشتیبان گیری از کل رایانه شما مناسب نیستند.
هارد دیسکهای رومیزی فضای کافی را برای پشتیبان گیری سیستم با تعداد زیادی فایل فراهم میکنند. همچنین ایمن هستند و در صورت از دست دادن یا بازنویسی یک فایل، دسترسی به آنها را آسان میکند. با این حال، نیاز به سیم برق دارند و بنابراین قابل حمل نیستند، بنابراین برای افرادی که اغلب برای کار سفر میکنند یا به یک لپ تاپ متکی هستند توصیه نمیکنیم.
از طرف دیگر، هارد دیسکهای قابل حمل برای کسانی که اغلب سفر میکنند و نیاز به پشتیبان گیری از رایانه خود در خارج از خانه یا محل کار دارند، گزینه مناسبی خواهد بود. آنها به اندازه هارد دیسکهای رومیزی ظرفیت داده ندارند و میتوانند کمی کندتر باشند، اما میتوانید از آنها در چندین مکان استفاده کنید.دستگاههای ذخیره سازی متصل به شبکه روتر شما متصل میشوند و فضای کافی برای چندین رایانه دارند. آنها قدرتمندتر و انعطاف پذیرتر هستند اما راه اندازی بسیار چالش برانگیزی دارند.
مرحله 2: پشتیبان گیری از کامپیوتر خود را ایجاد کنید
اگر رایانه شما از سیستم عامل ویندوز استفاده میکند، دکمه Start را انتخاب کنید، به کنترل پنل، در System Maintenance بروید و سپس Backup and Restore را انتخاب کنید. از آنجا، Setup backup را انتخاب کرده و دستورالعملها را دنبال کنید. پشتیبان گیری از تصویر زمان بر است زیرا فایلهای سیستم، فایلهای برنامه و تنظیمات برگزیده نیز در پشتیبان گیری قرار میگیرند. اگر درایو رایانه شما خراب شد، میتوانید رایانه خود را دقیقاً مانند رایانه یا درایو جدید بازیابی کنید. این گزینه به شما امکان نمی دهد چند فایل جداگانه را در یک زمان بازیابی کنید. برای انجام این کار، از صفحه پشتیبان گیری و بازیابی در کنترل پنل، ایجاد تصویر سیستم را انتخاب کنید.
اگر از سیستم عامل Mac استفاده میکنید، باید با استفاده از Time Machine یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. پس از اتصال دستگاه ذخیره سازی خارجی خود به منوی Apple بروید، سپس روی System Preferences و در نهایت Time Machine کلیک کنید. Select Backup Disk را انتخاب کرده و هارد اکسترنال خود را از لیست گزینههای موجود انتخاب کنید. در اینجا شما میتوانید درایو را رمزگذاری کنید و آن را فقط برای کسانی که رمز عبور پشتیبان دارند در دسترس قرار دهید. فقط کادر تأیید رمزگذاری پشتیبان گیری را علامت بزنید. Use Disk را انتخاب کنید، پشتیبان گیری شما شروع میشود. اگر درایو خارجی را وصل نگه دارید، پشتیبان گیری خودکار رخ میدهد.
مرحله 3: پشتیبان گیری آفلاین ایجاد کنید
در مورد پروندهها و دادههای شخصی، یک نسخه پشتیبان کافی نیست. متخصصان فناوری اطلاعات از روش پشتیبان گیری 3-2-1 استفاده میکنند. روش این است که سه نسخه از دادههای خود داشته باشید: دو دستگاه ذخیره سازی، مانند رایانه و هارداکسترنال، و یک نسخه در یک مکان خارج از محل مانند ابر.
روشهای زیادی برای ذخیره دادهها در ابر وجود دارد. به عنوان مثال، میتوانید فایلهای جداگانه را در برنامههای ذخیرهسازی ابری مانند Onedrive، iCloud، Google Drive یا DropBox ذخیره کنید. این سایتها فضای محدودی را به صورت رایگان ارائه میدهند، بنابراین برای پشتیبان گیری از کل رایانه شما مناسب نیستند. با این حال، در کوتاه مدت، میتوانند فایلهای پشتیبان را بین رایانهها و کاربران همگام سازی و به اشتراک بگذارند.
اگر با چندین رایانه یا تعداد زیادی داده کار میکنید، ایجاد پشتیبان برای کل پروندههای شما میتواند وقت گیر و کمی چالش برانگیز باشد. عیب یابهای رایانهای میتوانند با پشتیبان گیری و بازیابی اطلاعات تجاری و مسکونی این فرایند را برای شما بسیار آسان کنند