
چه به دنبال ارتقا گرافیک کنونی خود هستید و چه سیستم جدیدی تهیه کردید بهتر است راهنمای نصب کارت گرافیک را مطالعه نمایید.
نحوه نصب کارت گرافیک در لپ تاپ
به منظور نصب کارت گرافیک در لپ تاپ، ابتدا باید بررسی کنید که آیا لپ تاپ شما قابلیت ارتقا دارد یا خیر، سپس یک GPU سازگاربا سیستم خود خریداری کنید. در ادامه درایورهای قدیمی خود را حذف کرده، GPU فعلی را حذف کرده و سپس GPU جدید را به همراه درایورهای آن نصب میکنید.
مرحله 1: اطمینان حاصل کنید که کارت گرافیک جدید با لپ تاپ شما سازگار است.
همه لپ تاپها از کارت گرافیک یکسانی استفاده نمیکنند. قبل از خرید تراشه جدید، ابتدا باید بررسی کنید که آیا لپ تاپ شما قابلیت ارتقا دارد یا خیر و اینکه کدام کارت گرافیک با آن سازگار است. با مشاهده برگه مشخصات میتوانید به راحتی این موضوع را دریابید.
بیشتر کارتهای گرافیک از استاندارد PCI Express bus Bus استفاده میکنند بنابراین وظیفه شما اطمینان از داشتن این شکافها در لپ تاپ است. به احتمال زیاد شکاف کنار CPU را در امتداد ردیف شکافهای PCI خواهید یافت.
اگر این اسلاتها را ندارید، به این معنی است که نمیتوانید گرافیک خود را ارتقا دهید. در این صورت، یا مجبورید مادربورد جدیدی نصب کنید یا لپ تاپ دیگری با گرافیک قدرتمندتر خریداری کنید.
کارت جدید باید از اتصالات جانبی مدرنتر مانند HDMI، DisplayPort، DVI و VGA پشتیبانی کند. همچنین ممکن است لازم باشد قبل از نصب GPU جدید، BIOS و Power-brick خود را به روز کنید.
مرحله 2: درایورهای قدیمی خود را حذف نصب کنید
بیشتر خطاهای مرتبط با به روزرسانیهای گرافیکی نتیجه عدم سازگاری درایور است. بنابراین مهم است که ابتدا درایورهایی را که سیستم عامل لپ تاپ برای اجرای کارت گرافیک فعلی استفاده میکند حذف کنید.
قسمت استارت سیستم خود را باز کنید. این کار را میتوانید با فشار دادن Windows Logo + X یا جستجو در نوار جستجو انجام دهید.
روی Device Manager کلیک کنید.
بر روی گزینه Display Adapters دوبار کلیک کنید تا گزینههای بیشتری را ببینید.
بر روی آداپتور نمایشگر راست کلیک کرده و سپس روی حذف نصب کلیک کنید.
برای حذف آداپتور نمایشگر قدیمی، دستورالعملها را دنبال کنید.
لپ تاپ را خاموش کرده و به مرحله بعدی بروید.
توجه: لپ تاپ خود را مجدداً راه اندازی نکنید زیرا درایورها به طور خودکار دوباره نصب میشوند.
مرحله 3: کارت گرافیک قدیمی را بردارید
قبل از نصب کارت گرافیک جدید، باید کارت قدیمی را از کیس خارج کنید. اگرچه به نظر میرسد این یک روند ساده است، اما اگر قبلاً چنین کاری نکرده باشید ممکن است فاجعه بار باشد. بنابراین، حتماً این قسمت را به دقت بخوانید. در صورت وجود کابلهای برق، آنها را از میان بردارید. پس از آن، پیچهای نگهدارنده کارت گرافیک قدیمی را از صفحه پشت PCI Express جدا کنید. پیچها را در گوشهای نگه دارید، زیرا ما از آنها برای نصب GPU ارتقا دهنده استفاده خواهیم کرد.
اگر از پردازنده گرافیکی مدرن استفاده میکنید، احتمالاً مکانیزم گیرهای وجود دارد که کارت را در جای خود نگه داشته است. این قسمت به طور معمول در زیر تراشه گرافیکی تا انتهای شکاف PCI قرار دارد و قبل از حذف GPU باید منتشر شود. بسته به نوع ساخت مادربورد، میتوانید آن را با فشار دادن یا کشیدن به کنار آزاد کنید. کارت را با احتیاط مستقیم به سمت بالا بکشید تا به اسلات PCI آسیب نرساند. آن را روی کیسه ضد استاتیک یا هر سطحی که رسانای الکتریکی نباشد قرار دهید. قبل از نصب GPU جدید، گرد و غبار شاسی را پاک کنید. ما توصیه میکنیم که از هوای فشرده استفاده کنید تا تمام گرد و غبار جمع شده ریشه کن شود.
مرحله 4: نصب کارت گرافیک جدید
اکنون، این مهمترین قسمت است. یک قدم اشتباه میتواند همه چیز را نابود کند.
اگر کارت جدیدی خریداری کرده باشید، به احتمال زیاد در کیف آنتی استاتیک قرار میگیرد.
GPU جدید را به آرامی داخل شکاف PCI-Express قرار دهید.
مقداری فشار را در قسمت بالا وارد کنید تا جایی که به راحتی روی صفحه قرار گیرد.
وقتی GPU به درستی وارد شود، به طور خودکار در جای خود قرار میگیرد.
از پیچهایی که از پردازنده گرافیکی قدیمی برداشته اید استفاده کنید تا کارت گرافیک در مادربورد محکم شود.
اگر پورتهای پشتیبانی برق وجود دارد، قبل از بستن لپ تاپ، آنها را متصل کنید.
مرحله 5: درایورهای جدید را نصب کنید
پس از اطمینان از اینکه GPU به درستی در محل قرار گرفته است و کانکتورهای برق را به درستی وصل کرده اید، لپ تاپ را روشن کنید.اگر نمایشگر کمی تیره است، برای اطمینان از اینکه همه کارها را به درستی انجام داده اید، ممکن است نیاز به نصب نرمافزار عیب یابی داشته باشید.
برای نصب درایورهای جدید، میتوانید آنها را بارگیری کنید یا از دیسک درایور استفاده کنید. در مورد دیسک درایور، به راحتی دیسک را وارد کرده و دستورالعملهای نصب را دنبال کنید. بسته به پردازنده گرافیکی جدید، همچنین میتوانید درایورهای جدید را از طریق NVIDIA یا AMD بارگیری کنید و مراحل نصب ساده را دنبال کنید. پس از پایان نصب، ممکن است بخواهید گرافیک جدید خود را آزمایش کنید. میتوانید این کار را با انجام یک بازی انجام دهید و بررسی کنید که آیا در کیفیت تصویر تغییری ایجاد شده است یا خیر.
- سجاد بابایی
- 26 تیر 1400
- 607 بازدید